Suroviny
- salám chorizo 100 g
- sušená šunka ((jamon serrano)) 100 g
- bílý chléb 200 g
- cibule 1 ks
- česnek 10 stroužků
- mletá sladká paprika ( (nejlépe uzená)) 1–2 lžíce
- chilli papričky (drcené sušené ) podle chuti
- drůbeží vývar ( nebo hovězí vývar) 1,5 litru
- hladkolistá petržel 1 snítka
- olivový olej 2–3 lžíce
- pečivo ( k podávání)
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Chorizo, šunku i chleba nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte olej a přidejte chorizo a smažte jej, dokud se nezačne mírně zbarvovat, přidejte jemně nasekanou cibulku a počkejte, až zesklovatí, poté přihoďte šunku, plátky česneku, kostičky chleba a vše ještě chvíli smažte.
- Přisypte mletou papriku a případně taky chilli, krátce prohřejte a přilijte vývar, polévku asi 20 minut povařte.
- Dochuťte solí a pepřem a listovou petrželkou.