Postup přípravy
Vejce rozkrojíme na půlky, vydlabeme žloutky, přidáme 2 až 3 zbylé uvařené bílky, máslo, hořčici, pepř a sůl. Vše utřeme a plníme zbylé rozkrojené půlky bílků.
Šunková pěna
Ingredience: 300 g šunky100 g másla2–3 tavené sýrysůlpepř1 dl vody
postup:
Šunku nakrájíme na kousky a necháme robotem rozsekat. Přidáme měkké máslo, tavený sýr, podle potřeby sůl a pepř. Když je vše smíchané, po troškách přiléváme vodu (na toto množství necelý 1 dl). Vznikne nadýchaná pěna.
Sýrová pomazánka
Ingredience: 1 menší cibule2–3 tavené sýry50 g máslasůlpepř
postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozsekáme nadrobno, přidáme sýry a máslo, trochu soli a pepře.
Předkrm
Jarní salát a další malé předkrmy
Žloutková pomazánka
Ingredience:
- 6 vařených vajec
- lžička hořčice
- 80 g másla
- pepř
- sůl