Poleva
- čokoláda 50 g
- kakao 25 g
- cukr 50 g
- sladká smetana 1 dl
Náplň
- mléko 0.5 dl
- pomerančová kůra
Postup přípravy
Vyrobíme palačinkové těsto a na pánvi uděláme palačinky. Na náplň vše smícháme a necháme odležet.
Čokoládu rozpustíme v páře a přidáme veškeré ingredience. Palačinky naplníme a složíme do trojúhelníku. Před servírováním ohřejeme na másle a na talíři zalijeme polevou.
Jelikož sýr uzavírá žaludek, bude ještě servírována sýrová mísa.
Všechny recepty jsou vybrané exkluzivně pro toto vaření. Nejsou převzaty z žádného konkrétního zdroje nebo sestaveného menu. Podnět na plněné rajče v polévce pochází z knihy: Europas Meisterköche bitten zum Tisch vydané v roce 2004 v Německu.
Jde výhradně o mé recepty volně inspirované řadou pramenů.
Dezert
Gundel palačinky s čokoládovou polevou
Ingredience:
Palačinky:
- 750 g hladké mouky
- 1 vejce a 1 žloutek
- 1 l mléka
- 3 – 5 g cukru
- špetka soli
- máslo a olej na pánev
Náplň:
- 75 g mletých vlašských ořechů
- 0,5 dl rumu
- 30 g másla
- 10 g rozinek
- 0,5 dl mléka
- pomerančová kůra
Poleva:
- 50 g hořké čokolády
- 25 g kakaa
- 50 g cukru
- 1 dl mléka a sladké smetany
- 0,5 dl rumu