Suroviny
- losos (filety s kůží) 4 ks
- brambory (vařené ve slupce, nakrájené na 1 cm silné plátky) 500 g
- extra virgin olivový olej
- máslo kousek
- česnek (utřený) 4 stroužky
- citronová šťáva (ze 2 citronů v bio kvalitě)
- citronová kůra (ze 2 citronů v bio kvalitě)
- bylinky (směs čerstvých bylinek - bazalka, rozmarýn, tymián a hladkolistá petržel) 1 hrst
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- citron (kousky na ozdobu)
Už za týden, 23. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!
Odkaz
Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ!
Zde najdete další informace, videa, články a kompletní recepty z nové kulinární show se Zdeňkem Pohlreichem.
Postup přípravy
- V pánvi na mírném žáru prohřejte olivový olej s česnekem. Promíchejte a sundejte z plotny. Dejte do misky, přidejte citronovou šťávu i kůru a směs bylinek. Promíchejte.
- Rybí filety potřete připravenou směsí, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. V pánvi grilujte jednotlivé filety nejprve kůží dolů přibližně 4 minuty.
- Mezitím v pánvi na troše másla s olejem opečte dozlatova brambory.
- Filety otočte a pokračujte v grilování ještě 1 minutu. Poté je spolu s opečenými bramborami rozdělte na talíře.
- Každý filet přelejte zbývající šťávou z pánve, ozdobte kouskem citronu a podávejte.