Na korpus koláče
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- olej 50 ml
Na krém
- ořech 1 hrst
Postup přípravy
1. Žloutky našleháme s cukrem, postupně přidáme tuhý sníh z bílků, kakao, mouku s práškem a olej, dobře promícháme. Těsto rozetřeme na tukem vymaštěný plech, vložíme do trouby a upečeme.
2. Žloutky ušleháme s mlékem, moukou, cukrem nad párou do zhoustnutí, pak vychladlé utřeme s máslem. Bílky ušleháme nad párou s cukrem do hustého nadýchaného sněhu.
3. Na řez natřeme stěrkou žloutkový krém, na něj ještě natřeme vrstvu sněhu a polijeme čokoládovou polevou, případně posypeme strouhanými ořechy.
4. Na výrobu zmrzliny si odlejeme třetinu smetany do mísy, přidáme 3 žloutky, rozšleháme, přidáme kakao a promícháme. Zbytek smetany zahřejeme a pomalu přiléváme připravenou směs. Zmírníme plamen, necháme prohřát a poté necháme vychladit.