Na krém
- cukr 5 lžic
Head
- vanilkový cukr 1 kus
- vejce 3 kusy
- voda 1/2 dávka
- olej 1/2 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Čokoládovo-kokosové řezy
postup:
Všechny suroviny na těsto smícháme a dáme péct. Uvaříme si pudink a necháme ho vychladit.
Poté dáme na upečený korpus uvařený a vychlazený pudink, potřeme ho zakysanou smetanou smíchanou s cukrem a navrch nastrouháme tyčinku Margot. Hotovou buchtu necháme opět vychladit, krájíme a dozdobíme před podáváním.