Už princezna Zubejda ve známé pohádce zjistila, že tvarohová pomazánka hravě překoná všechny vybrané lahůdky. Tvaroh je prostě geniální základ, na kterém můžete vystavět bezpočet neméně geniálních chuťových kombinací. Hledáte lehkou večeři, svačinu, piknikovou chuťovku, doplnění větší tabule nebo rychlovku na párty? Sáhněte po tvarohu a některé z metamorfóz, uvedených níže.
4 nové nápady na pomazánky z tvarohu
ZÁKLAD VŠECH POMAZÁNEK, DO NĚHOŽ VMÍCHEJTE PŘÍSLUŠNÉ DALŠÍ PŘÍSADY
- 250 g netučného tvarohu
- 2 lžíce kvalitní majonézy
Vajíčková s medvědím česnekem
Variaci na oblíbené domácí téma famózně osvěží jeden z fenoménů posledních let rovněž domácí provenience.
- 4 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky
- 2 kyselé okurky
- 1 menší svazek medvědího česneku, nasekaný najemno
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- sůl a pepř
Hrášková se šunkou
Velmi, velmi nevšední a krásný, Středomořím inspirovaný kousek. Jaro získá novou dimenzi a hrášek nový smysl existence.
- 300 g mraženého hrášku, prolitého vroucí vodou, okapaného a nahrubo rozmixovaného ponorným mixérem nebo rozmačkaného vidličkou
- citronová šťáva podle chuti
- 60 g kvalitní šunky nakrájené nadrobno
- sůl a pepř
Brynzová skoro Budapešť
Kdo by neznal jemně paprikou vonící krémovou pomazánku, která ovšem průmyslovou výrobou poněkud ztrácí na chuti i renomé? Napravte to – tady je mistrovská verze.
- 100 g čerstvé brynzy
- 1 lžička uzené papriky
- ½ lžičky pálivé mleté papriky
- 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
- 2 vrchovaté lžíce nasekané kapie naložené v nálevu
Rybičková z Balkánu
Razantní dávku jižních chutí, které doplní tvarohový základ do krémové symfonie.
- obrané maso z 1 uzené makrely
- 2 lžíce ajvaru
- 1 najemno nakrájená šalotka
- 2 kyselé okurky, nakrájené nadrobno
- citronová šťáva
- sůl a pepř
PŘIPRAVILA KLÁRA MICHALOVÁ A JITKA RÁKOSNÍKOVÁ FOTO MAREK KUČERA