4 nové nápady na pomazánky z tvarohu

Už princezna Zubejda ve známé pohádce zjistila, že tvarohová pomazánka hravě překoná všechny vybrané lahůdky. Tvaroh je prostě geniální základ, na kterém můžete vystavět bezpočet neméně geniálních chuťových kombinací. Hledáte lehkou večeři, svačinu, piknikovou chuťovku, doplnění větší tabule nebo rychlovku na párty? Sáhněte po tvarohu a některé z metamorfóz, uvedených níže.

ZÁKLAD VŠECH POMAZÁNEK, DO NĚHOŽ VMÍCHEJTE PŘÍSLUŠNÉ DALŠÍ PŘÍSADY

  • 250 g netučného tvarohu
  • 2 lžíce kvalitní majonézy

Vajíčková s medvědím česnekem

Variaci na oblíbené domácí téma famózně osvěží jeden z fenoménů posledních let rovněž domácí provenience.

  • 4 vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky
  • 2 kyselé okurky
  • 1 menší svazek medvědího česneku, nasekaný najemno
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sůl a pepř

Hrášková se šunkou

Velmi, velmi nevšední a krásný, Středomořím inspirovaný kousek. Jaro získá novou dimenzi a hrášek nový smysl existence.

  • 300 g mraženého hrášku, prolitého vroucí vodou, okapaného a nahrubo rozmixovaného ponorným mixérem nebo rozmačkaného vidličkou
  • citronová šťáva podle chuti
  • 60 g kvalitní šunky nakrájené nadrobno
  • sůl a pepř

Brynzová skoro Budapešť

Kdo by neznal jemně paprikou vonící krémovou pomazánku, která ovšem průmyslovou výrobou poněkud ztrácí na chuti i renomé? Napravte to – tady je mistrovská verze.

  • 100 g čerstvé brynzy
  • 1 lžička uzené papriky
  • ½ lžičky pálivé mleté papriky
  • 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
  • 2 vrchovaté lžíce nasekané kapie naložené v nálevu

Rybičková z Balkánu

Razantní dávku jižních chutí, které doplní tvarohový základ do krémové symfonie.

  • obrané maso z 1 uzené makrely
  • 2 lžíce ajvaru
  • 1 najemno nakrájená šalotka
  • 2 kyselé okurky, nakrájené nadrobno
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř

PŘIPRAVILA KLÁRA MICHALOVÁ A JITKA RÁKOSNÍKOVÁ FOTO MAREK KUČERA

Hledáte další inspiraci? Tady najdete další skvělé recepty na tvarohové pomazánky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty