Suroviny
- vinný ocet 1 lžíce
- slanina 250 g
- bazalka 2 lžíce
- pepř
- chleba 1 ks
- paprika 3 ks
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
Papriky dáme celé do trouby nebo na gril, když začne slupka hnědnout, vyndáme z trouby a dáme do mikrotenového sáčku zapařit, pak sloupneme slupky, odstraníme stopky a semínka a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu, pak slaninu dáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.Do mísy dáme opečenou nakrájenou papriku, přidáme nadrobno nasekanou bazalku, dochutíme vinným octem, lžící olivového oleje, solí, mletým pepřem a nakonec vmícháme opraženou slaninu.
Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v topinkovači.Na opečenou bagetu dáme slaninovo-paprikovou směs a ozdobíme lístkem bazalky a podáváme.