Suroviny
Postup přípravy
Vejce s cukrem utřeme do husté pěny. Rozpustíme máslo a smícháme je s mlékem a vaječnou pěnou. Poté opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.
Piškotové těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech. Broskve dáme na síto a necháme je důkladně okapat. Půlky broskví dáme na těsto vypouklou částí nahoru. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 až 35 minut při teplotě 175 °C. Upečený piškot necháme vychladnout. Mandlové lupínky jemně opražíme na teflonové pánvi bez tuku.
Smetanu smícháme s vanilkovými krémy (nebo dvěma sáčky ztužovače šlehačky) a ušleháme. Poté rozetřeme na upečený koláč. Posypeme hustě kakaem. Celý koláč přejedeme po povrchu kuchařskou stěrkou se zuby, ozdobíme ho tak nejrůznějšími ornamenty. Koláč dále dozdobíme podle chuti nastrouhanou hořkou či mléčnou čokoládou a opraženými mandlovými lupínky.
Dezert
Broskvové řezy se šlehačkou a praženými mandlemi
Ingredience:
- 3 vejce
- 250 g cukru
- 120 g másla
- 120 ml mléka
- 350 g polohrubé mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 3 konzervy broskví
- 3 lžíce mandlových plátků
- 1 smetana ke šlehání
- 2 balíčky vanilkového krému v prášku (bez vaření)
- 50 g kakaa
- 50 g strouhané čokolády