Na salát
- čínské zelí 1 kus
- paprika 200 g
Head
- dančí kýta 300 g
- vepřová játra 250 g
Na salát
- olej 1 lžíce
Head
- cibule 3 kusy
Na salát
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Uvaříme si vepřový bok a dančí maso doměkka spolu s kořením. Také si trochu předvaříme oloupané cibule, aby byly jemnější. Pomeleme játra, pomeleme maso, promícháme s jalovcem a tymiánem. Směs vložíme do formy na srnčí hřbet vyložené slaninou a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby asi na tři čtvrtě hodiny. Necháme vychladnout a chvíli odležet. Podáváme s bagetkami a lehkým zeleninovým salátem.
Z výčtu uvedené pokrájené zeleniny si vyrobíme lehký salát, který podáváme s octovou zálivkou. Nemusíme ho kořenit, paštika je už dost aromatická.