Postup přípravy
- piškotový zákusek
Head
- cukr 150 g
- mouka 120 g
- kompot 2 kusy
- šlehačka 1 kus
- ztužovač 1 kus
- mascarpone 1 kus
- želé 1 kus
- prášek do pečiva 1 kus
- voda 2 lžíce
Postup přípravy
1. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh. Ze žloutků, cukru a dvou lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme na plech na pečicí papír. Pečeme při 180°C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.
2. Kompoty si scedíme, šťávu uschováme. Ušleháme si pevnou šlehačku a spojíme s mascarpone. Nakonec vmícháme pokrájené a okapané mandarinky a necháme chvíli rozležet v lednici.
3. Podle návodu si připravíme dortovou želatinu, základem je šťáva z kompotu.
4. Moučník dokončíme následovně: Na korpus natřeme šlehačkový krém s ovocem a celý povrch polijeme želatinou. Buchtu necháme ideálně přes noc proležet a ztuhnout.