Head
- uzené maso 300 g
- cibule 1 kus
- brambory 3 kusy
- česnek 2 stroužky
- pepř 5 kuliček
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- kmín 1 špetka
- zelí 1 kg
Postup přípravy
PolévkaValašská zelnica
Polévka:
Uzené dáme do hrnce s vodou, přidáme ½ cibule, česnek, pepř, bobkový list a nové koření.
Brambory nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce s vodou, přidáme sušené houby, sůl, kmín. Vaříme.
Když je maso měkké, vyndáme ho z hrnce. Dáme vařit zelí.
Připravíme si jíšku. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme ½ cibule na kostičky, hladkou mouku a osmažíme do zlatova.
Uzený nakrájíme na kostičky.
Do vývaru přidáme šlehačku a smetanu a vaříme. Přidáme uzené, houby, brambory na kostičky a česnek.