Postup přípravy 1
- hovězí maso 1 kg
Postup přípravy 2
- česnek 3 stroužky
Postup přípravy 3
- cibule 3 kusy
Postup přípravy 4
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1
Hovězí maso okořeníme a necháme v chladničce odpočívat
2
Fazolky očistíme a v rozpálené pánvi si necháme rozpustit na kostičky nakrájenou slaninu
Přidáme fazole a společně asi pět minut opékáme
Potom přisypeme nasekaný česnek, cibuli, přikryjeme pokličkou a chvilku dusíme
Mezi dušením promícháme, aby se bylinkové aroma rovnoměrně rozprostřelo
Solit již není nutné
Nakonec lusky zalijeme smetanou a necháme přejít do varu
Pak podáváme k masu a bramborám
3
Na selské brambory si umyjeme brambory ve slupce a nakrájíme je na kostky
Dáme do mísy, přidáme cibuli pokrájenou na větší kousky i slaninu na kostičky
Promneme s kořením a dáme zapéct do trouby na 160°C na půl hodiny
4
Před koncem přípravy příloh se vrátíme k masu
Podle přání hostů je orestujeme krátce po obou stranách na oleji na požadovaný stupeň propečení
Krátce před podáváním necháme maso ještě chvilinku odstát a z výpeku si doděláme šťávu
Jídlo servírujeme na nahřátých talířích