Rozpečený kozí sýr a jahodový salát s ořechy podle Pavla Berkyho

Moje hodnocení
3x

Sýry si výborně rozumí s pikantními marmeládami či nasládlými zavařeninami a čatní. Zráním se projevují jejich kořeněné nuance a vybízejí k výraznějším chuťovým rozdílům při snoubení. Kozí sýr bývá dostatečně aromatický i charakteristický i v mladosti, grilováním se jeho vlastnosti zvýrazní a chuť jemně zesládne. Proto se skvěle hodí k mírně nakyslým jahodám a křupavému salátu. Podávejte ho jako předkrm nebo hlavní chod.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Lístky salátu opatrně operte, vytřepte z nich přebytečnou vodu a vsypte je do mísy. Jahody očistěte, odstopkujte a nakrájejte na čtvrtky k salátu.
  2. Ořechy opečte nasucho na pánvi, nechte je mírně zchladnout a nasekejte je nahrubo. Přidejte je k salátu.
  3. V misce promíchejte med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Prošlehejte metličkou a za stálého šlehání přilévejte olej, až vznikne hustý dresink. Přelijte ho přes salát a zlehka promíchejte.
  4. Sýry vyskládejte na suchou nepřilnavou pánev a rozpečte je na mírném stupni dozlatova, pozor ale, aby se sýr zcela neroztekl.
  5. Salát rozdělte na dva talíře a na každý opatrně přesuňte grilovaný sýr. Podávejte teplé.

Vyzkoušejte také recept na pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Berky

Pavel Berky Pavel Berky

Pavel Berky, finalista Masterchef Česko, nelenil a vydal svou první kuchařku. Na téměř 400 stranách najdete více jak 100 receptů, které budou pomůckou pro úplné začátečníky, ale také inspirací pro ostřílené profíky. A jak je u Pavla zvykem, celá kniha má umělecký nádech! Sám kuchařku ilustroval vlastními kresbami a okouzlí i krásné dárkové balení doplněné o bavlněnou tašku na potraviny, designovou tužku z černého dřeva a ani speciální záložky nechybí! Jedná se tak o nádherný dárek pro všechny milovníky vaření, pečení a grilování!

Kuchařka je dostupná pouze na www.pavelberky.com


Přečtěte si také

Recepty