Suroviny
- směs listových salátů (polníček, dubový, rukola...) 130 g
- jahody 100 g
- vlašské ořechy 50 g
- med 2 lžíce
- citron (chemicky neošetřený) 1 ks
- olivový olej 3 lžíce
- kozí sýr (s bílou plísní) 2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Lístky salátu opatrně operte, vytřepte z nich přebytečnou vodu a vsypte je do mísy. Jahody očistěte, odstopkujte a nakrájejte na čtvrtky k salátu.
- Ořechy opečte nasucho na pánvi, nechte je mírně zchladnout a nasekejte je nahrubo. Přidejte je k salátu.
- V misce promíchejte med, citronovou šťávu, sůl a pepř. Prošlehejte metličkou a za stálého šlehání přilévejte olej, až vznikne hustý dresink. Přelijte ho přes salát a zlehka promíchejte.
- Sýry vyskládejte na suchou nepřilnavou pánev a rozpečte je na mírném stupni dozlatova, pozor ale, aby se sýr zcela neroztekl.
- Salát rozdělte na dva talíře a na každý opatrně přesuňte grilovaný sýr. Podávejte teplé.
Vyzkoušejte také recept na pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE