Suroviny
- listová zelenina (mix baby špenát, rukola a red chard) 250 g
- Jahody 100 g
- slunečnicová semínka
- červená cibule malá 1 ks
- Gorgonzola 100 g
- pár lístků máty
- hrst klíčků (hrachové, ředkvičkové, čočkové aj.)
Zálivka
- Olivový olej
- sůl, pepř
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Nejprve si na pánvi orestujte slunečnicová semínka.
- Do mísy vložte listovou zeleninu, na čtvrtky pokrájené jahody, na proužky pokrájenou cibuli, lístky máty a klíčky.
- Promíchejte, přendejte na talíř, přidejte natrhanou gorgonzolu, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a podávejte.