redakce Prima FRESH

Vláčný mandlový koláč bez mouky

Moje hodnocení
15x

Tento mandlový koláč pochází z repertoáru australské kulinární superhvězdy Donny Hay, což je samo o sobě nejlepší doporučení – znamená to totiž jednoduchý a logický postup a naprosto spolehlivý recept. A opravdu v něm není ani trochu mouky.

6 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Kulatou koláčovou formu o průměru 20 cm vyložte papírem na pečení včetně stěn.
  2. Máslo, 165 g cukru, vanilku a citronovou kůru utřete do světlé a nadýchané pěny. Pak postupně zatírejte žloutky, až bude směs stejnorodá. Nakonec zatřete mleté mandle a ricottu.
  3. Bílky ušlehejte ve zcela čisté míse do polotuha. Pramínkem vsypávejte zbylý cukr a šlehejte, až vznikne tuhý sníh. Třetinu ho zlehka zatřete k předchozí směsi, pak po částech zatřete zbytek.
  4. Těsto vlijte do připravené formy, povrch uhlaďte, hustě posypte mandlovými lupínky a pečte 40 až 45 minut, až bude těsto propečené a koláč na dotek pevný. Nechte ho zcela vychladnout ve formě. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Další neodolatelné recepty na odlehčené moučníky najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH, které je v prodeji od 11. března:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty