reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Vláčný mandlový koláč bez mouky
Autor: Marek Kučera Vláčný mandlový koláč bez mouky

Vláčný mandlový koláč bez mouky

Hodnoceno: 9x
Tento mandlový koláč pochází z repertoáru australské kulinární superhvězdy Donny Hay, což je samo o sobě nejlepší doporučení – znamená to totiž jednoduchý a logický postup a naprosto spolehlivý recept. A opravdu v něm není ani trochu mouky.
do 1,5 hodiny
6–8 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Kulatou koláčovou formu o průměru 20 cm vyložte papírem na pečení včetně stěn.
  2. Máslo, 165 g cukru, vanilku a citronovou kůru utřete do světlé a nadýchané pěny. Pak postupně zatírejte žloutky, až bude směs stejnorodá. Nakonec zatřete mleté mandle a ricottu.
  3. Bílky ušlehejte ve zcela čisté míse do polotuha. Pramínkem vsypávejte zbylý cukr a šlehejte, až vznikne tuhý sníh. Třetinu ho zlehka zatřete k předchozí směsi, pak po částech zatřete zbytek.
  4. Těsto vlijte do připravené formy, povrch uhlaďte, hustě posypte mandlovými lupínky a pečte 40 až 45 minut, až bude těsto propečené a koláč na dotek pevný. Nechte ho zcela vychladnout ve formě. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Vláčný mandlový koláč bez mouky
Autor: Marek Kučera Vláčný mandlový koláč bez mouky

Další neodolatelné recepty na odlehčené moučníky najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH, které je v prodeji od 11. března: 

Jarní číslo časopisu Prima FRESH 2020

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Související témata: mandle , mandlový koláč , bez lepku , bez mouky , Sladké

reklama