Suroviny
- bílek 4 ks
- cukr krupice 200 g
- mák (celý ) 1 lžíce
- potravinářské barvivo
Postup přípravy
- Bílky pokojové teploty vložte do mixéru a šlehejte společně s krupicovým cukrem, který přidávejte po lžicích.
- Šlehejte tak dlouho, dokud se nevytvoří krásný hladký a pevný sníh, který tvoří pevné špičky. V tento moment můžete vmíchat potravinářské barvivo. Barvivo je ideální použít gelové a přidávat opravdu po kapkách, dokud nedosáhnete požadované barvy.
- Hotový sníh nanášejte na pečicí papír zdobícím pytlíkem nebo pomocí dvou lžiček. Na závěr lehce posypejte mákem. Sušte v předehřáté troubě na 100 ̊C přibližně 1 hodinu.
PRIMA TIP: Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.
Nadýchané sněhové pusinky s mákem 2 Zdroj: archiv nasmodrymak.cz