archiv Náš modrý mák

Nadýchané sněhové pusinky s mákem

Moje hodnocení
10x

Sněhové pusinky patří mezi oblíbené vánoční laskominy, při jejichž výrobě se krásně zužitkují přebytečné bílky, které zbudou třeba po výrobě vaječného koňaku. Dejte pusinkám šmrnc pomocí trošky potravinářského barviva a ozdobte je trochu netradičně mákem.

10 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Bílky pokojové teploty vložte do mixéru a šlehejte společně s krupicovým cukrem, který přidávejte po lžicích.
  2. Šlehejte tak dlouho, dokud se nevytvoří krásný hladký a pevný sníh, který tvoří pevné špičky. V tento moment můžete vmíchat potravinářské barvivo. Barvivo je ideální použít gelové a přidávat opravdu po kapkách, dokud nedosáhnete požadované barvy.
  3. Hotový sníh nanášejte na pečicí papír zdobícím pytlíkem nebo pomocí dvou lžiček. Na závěr lehce posypejte mákem. Sušte v předehřáté troubě na 100 ̊C přibližně 1 hodinu.

PRIMA TIP: Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Náš modrý mák


Přečtěte si také

Recepty