Suroviny
- bílek 4 ks
 - cukr krupice 200 g
 - mák (celý ) 1 lžíce
 - potravinářské barvivo
 
    
    
Postup přípravy
- Bílky pokojové teploty vložte do mixéru a šlehejte společně s krupicovým cukrem, který přidávejte po lžicích.
 - Šlehejte tak dlouho, dokud se nevytvoří krásný hladký a pevný sníh, který tvoří pevné špičky. V tento moment můžete vmíchat potravinářské barvivo. Barvivo je ideální použít gelové a přidávat opravdu po kapkách, dokud nedosáhnete požadované barvy.
 - Hotový sníh nanášejte na pečicí papír zdobícím pytlíkem nebo pomocí dvou lžiček. Na závěr lehce posypejte mákem. Sušte v předehřáté troubě na 100 ̊C přibližně 1 hodinu.
 
PRIMA TIP: Pro makové recepty vždy používejte čerstvý kvalitní mák. Pokud si chcete být jistí, že jej v obchodě poznáte, navštivte www.nasmodrymak.cz, kde se dozvíte více informací o naší české tradiční plodině – máku.