zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Cuketové lasagne
Autor: isifa.com Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Hodnoceno: 48x
Lasagne se obvykle plní hovězím masem, ale zavrhovat je nemusí ani vegetariáni. Stačí poupravit náplň a maso vyměnit třeba za cuketu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. V hrnci rozpusťte máslo a přisypte mouku. Po cca 1 minutě míchání sundejte z plotny, postupně přidávejte mléko a po každém přilití dobře promíchejte. Vraťte na plotnu, ochuťte solí a pepřem a na mírném ohni vařte, dokud směs nezhoustne. Často míchejte.
  2. Do zapékací mísy (20 x 30 cm) naneste tenkou vrstvu rajčatové omáčky a na ni vrstvu nakrájené cukety. Posypte trochou feta sýru.
  3. Navrch nalijte vrstvu bílé omáčky a na ni položte vrstvu z lasagní. Přidejte další vrstvu cukety a tak pokračujte v prokládání vrstev, až budou od každé tři. Zakončete bílou omáčkou. Posypte čedarem nebo parmazánem a v předehřáté troubě pečte 25 minut.

Cuketové lasagne Foto:

Cuketové lasagne                                                                                                                Foto: isifa.com

reklama