Head
- pusinky 1 dávka
- cukr 0.5 šálků
Postup
- mrkve
Head
- káva 2 lžičky
Postup
Postup přípravy
1
Když chcete mít pusinky vlastnoruční, doporučuju si ušlehat 10 bílků zcela dotuha, osladit je asi půl šálkem krystalového cukru
Pak lžící na pečícím papíře vytvořte dvě velké sněhové placky, je úplně jedno, jaký mají tvar
Usušte je při teplotě 90-100 stupňů v troubě dokud zcela nevyschnou
Nesmí ovšem zhnědnout
Hotové pusinky rozlámejte na kousky a vložte do mísy v jedné vrstvě
2
Druhou vrstvu utvoříte z ušlehané šlehačky (víc jak 30 procent tuku), do které jste zašlehali asi dvě lžičky silné studené rozpustné kávy
Šlehačku neslaďte, pusinky jsou sladké dost
Prostřídejte tak dvě až tři vrstvy, skončíte šlehačkovou vrstvou a dejte do lednice chladit tak na pět hodin, dokud se pečivo ve šlehačce skoro nerozpustí
Pak misky ozdobte buď opět šlehačkou, ořechy, mandlemi nebo ovocem a podávejte!vka s koriandrem a římským kmínemPolévka nejen dobře vypadala a krásně se leskla, ale i výtečně chutnala
Pro vegetariány lze bujon nahradit sojovým či rýžovým Miso, nebo zeleninovým vývarem
Díky aromatickému koření si ale vystačíme i s prostou vodouIngredience:olejcibule1 kg mrkve1 větší brambor1 jablkobujonmalá lžička mletého sušeného koriandručerstvý koriandrsůlpepřšpetka drceného římského kmínusmetana na vařeníšťáva z 1 pomerančemalá lžička zázvoru postup: 1
Na olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku, zalít asi půllitrem vody a přivést k varu
Přidat na kostky nakrájenou mrkev (cca 1kg) a jeden větší brambor (pro zahuštění polévky), bujon, malou lžičku mletého sušeného koriandru, sůl, pepř, špetku drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu)
Možno i pár kousků oloupaného jablka
Po změknutí zeleniny (cca 15-20minut) přidat decentně čerstvý koriandr (pozor, aromatický) a rozmixovat
Dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče (nemusí být), možno dle chuti přidat malou lžičku zázvoru
2
Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru, případně lžičkou smetany
Možno posypat opraženými slunečnicovými semínky
Teplota:160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ asijskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření