Suroviny
- rajče 1 kg
- rasam masala 4 PL
- citronová šťáva ( - volitelné ) 10 g
- indický kmín 2 PL
- hořčičná semínka 2 PL
- kari sušené listy 2 PL
- kurkuma 2 PL
- chilli
- ghí
- sůl
Postup přípravy
Nasekané kousíčky rajčat dáme do vody, přidáme tamarind, sůl a vaříme, ne zprudka. Po 10 minutách přidáme kari listy, po dalších 10 minutách zkontrolujeme, zda jsou rajčata uvařená pořádně a rozmixujeme (při mixování již hrnec nemáme na plotně). Následně hrnec dáme zpět a opět přivedeme k varu. Přidáme pouze rasam masalu a sůl podle potřeby. Připravíme si menší hrnec na plotnu, přidáme dostatečné množství ghí nebo oleje, po chvilce přidáme kari listy, hořčičná semínka, indický kmín, chilli podle potřeby – po osmažení rychle přendáme do většího hrnce, kde se nám připravuje rasam, necháme povařit několik minut a rasam polévka se může připravit k servírování.