Na dozdobení
- hobliny z bílé čokolády None
- mandle None
Na krém
- moučkový cukr 1-2 PL
Postup přípravy
- Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C. Začneme dělat korpus. Do mísy dáme vejce s cukrem a vyšleháme v hustou pěnu. Během šlehání hmota zesvětlá a svůj objem zvětší. V další misce si smícháme sypké přísady, takže mouku a kypřicí prášek do pečiva. V další misce smícháme mléko a banán, pokusíme se banán v mléku hodně rozmačkat. Do vyšlehané vaječné směsi přidáme banánovou směs a krátce prošleháme. Na závěr přidáme moučnou směs a opět krátce zamícháme. Přidáme lžíci kakaa.
- Hotovou směs nalijeme do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut. (Je lepší korpus přikrýt alobalem, aby se nespálil.) Zatímco se peče korpus, připravíme si krém. Mascarpone vyšleháme se smetanou a cukrem, případně přidáme vanilku nebo citronovou kůru. Připravený krém dáme do ledničky vychladit.
- Malinovou redukci připravíme tím, že maliny rozmačkáme a smícháme s džemem a brandy. Až bude korpus upečený a vychladlý, pokusíme se odkrojit tvrdší části z povrchu a natřeme ho silnou vrstvou malinové redukce. Na takto potřený korpus navrstvíme vychlazený krém. Nakonec dozdobíme bílou čokoládou, malinami a mandlemi a dáme do lednice vychladit.