Suroviny
- polohrubá mouka 280 g
- moučkový cukr 120 g
- máslo 140 g
Náplň
- tvaroh 250 g
- lučina 3
- plnotučné mléko 200 ml
- moučkový cukr 80 g
- vanilkový cukr 1 PL
- vanilkový pudink
- jahody
Postup přípravy
- Předehřejeme si troubu na 180 °C. Otevírací dortovou formu vystříkáme olejem ve spreji a dáme do ní pečicí papír nebo ji vysypeme polohrubou moukou. Z mouky, cukru, másla a pečicího prášku uděláme drobenku, asi ¾ nasypeme na dno formy a lehce vytáhneme po stranách.
- Smícháme všechny suroviny na náplň, dáme na drobenku, přidáme nakrájené jahody, posypeme zbytkem drobenky a pečeme cca 55 minut do zlatova.
Autor receptu: Andrea Burešová Lišková