Lososový tatarák
- losos 500 g
- cibule 1
- avokádo 1
- kapary 1 PL
- olivový olej 1 PL
- citronová šťáva
Hovězí tatarák
Lososový tatarák
Hovězí tatarák
- worcesterská omáčka 1 ML
Lososový tatarák
Hovězí tatarák
Postup přípravy
- Hovězí tatarák: Hovězí svíčkovou nasekáme najemno, všechny suroviny vmícháme do nasekaného masa. Popřípadě dochutíme chilli papričkami nebo tabascem.
- Brambory umyjeme, necháme slupku, škrabkou nebo nožem nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme smažit po jednom do rozpáleného oleje. Lžičkou dáváme tatarák na bramborové lupínky.
- Lososový tatarák: Lososa, cibuli a avokádo nakrájíme na kostičky – čím pravidelnější, tím lepší. Do mísy přidáme nakrájené kapary, olivový olej, citronovou šťávu, nasekaný čerstvý kopr, sójovou omáčku, sůl a černý pepř a promícháme. Případně dochutíme a necháme 5 minut rozležet.