Buchty
Vanilková zmrzlina
- smetana 500 ml
- kondenzované mléko 200 ml
- vanilkový lusk 1
Karamelovo-rumový rozvar
- cukr krupice 100 g
- voda 50 ml
- rum 50 ml
- sušené rozinky 50 g
Postup
Droždí rozmícháme v mléce s cukrem, necháme vzejít kvásek. Smícháme s moukou, vejcem, máslem a solí, vypracujeme těsto, které necháme kynout 1 hodinu.
Rozdělíme na díly, naplníme a skládáme do vymazané formy, pečeme při 180 °C cca 30 minut.
Vanilková zmrzlina
Smetanu vyšleháme do tuha, vmícháme kondenzované mléko a semínka vanilky.
Dáme do mrazáku na 6 hodin, každé 2 hodiny promícháme.
Karamelovo-rumový rozvar
Cukr rozpustíme na karamel, zalijeme vodou (opatrně).
Přidáme rum a rozinky, krátce provaříme.
Autor receptu: Ondřej Tomiška