Suroviny
- vlažná voda 1 hrnek
- droždí 1/4 kostky
- cukr 1/2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
- hladká mouka 2 a 1/2–3 hrnky
- olivový olej
- pšeničná krupice (na podsypání)
- rajče
- mozzarella
- bazalka
- rukola
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- V části vody rozdrobte droždí, přidejte cukr a nechte vzejít kvásek. Přidejte sůl, mouku a zbytek vody a uhněťte hladké a pružné těsto.
- To pak nechte vykynout na dvojnásobek, řádně prohněťte znovu, lehce potřete olejem a zakryté utěrkou nechte v lednici kynout 48–72 hodin.
- Potom ho vyndejte, rozdělte na 4 bochánky a nechte kynout na kuchyni, dokud opět nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto roztáhněte na ploše vysypané krupicí na placku, přeložte na pánev a opékejte na mírném plameni do lehce zlatavé barvy.
- Potom pizzu přeložte na plech, zakápněte olejem a pečte v troubě na maximum dokřupava.
- Na náplň nakrájejte rajčata na kostičky, mozzarellu natrhejte na kousky a promíchejte s bazalkou, olejem, solí a pepřem.
- Na upečenou pizzu přidejte náplň, rukolu, zakápněte olejem a podávejte.
Máte rádi kynuté těsto? Vyzkoušejte tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Langoše z kynutého těsta
Nebo vyzkoušejte další pizza recepty, třeba i trochu nevšední: