Druhý předkrm
- těstoviny tagliatelle 1 balení
První předkrm
- med 2 lžíce
Druhý předkrm
- olivový olej 100 ml
První předkrm
- sójová omáčka 2 lžíce
Druhý předkrm
- parmezán 2 lžíce
- citronová šťáva 1 dávka
První předkrm
- chleba
Postup přípravy
Bůček omyjeme a kůži prořežeme. Osolíme, opepříme a přes noc naložíme do marinády. Tu připravíme z prolisovaného česneku, sójové omáčky, medu a oleje. Naložené maso druhý den už jen vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme na 160 °C asi 1,5 hodiny.
Na omáčku na těstoviny v míse rozmícháme žloutky, nasekanou bazalku, parmazán, olej, šťávu z půlky citronu a citronovou kůru. Ve vroucí osolené vodě uvaříme čerstvé nudle – stačí tři minuty. Po uvaření scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Na tagliatelle můžeme ještě nastrouhat parmazán.