Hlavní chod
Postup přípravy
Hlavní chod:Plněné vepřové závitky, šťouchaný brambor, ledový salátAsi zatím nejpovedenější hlavní chod olomouckého týdne, pro Míšu byl ale moc mastnýIngredience:1 kg nakrájené krkovice300 g nivy200 g uzeného sýra200 g eidamu300 g anglické slaninydva stroužky česnekudvě cibulepepř a sůlgrilovací koření postup:Maso omyjeme, naklepeme a okořeníme. Pláty vepřového poklademe slaninou a sýrem a stočíme do závitků. Na oleji necháme zatáhnout, poté přendáme závitky do pekáče a podlijeme vodou, přidáme sádlo, nakrájenou cibuli na kolečka a dáme do trouby na 200 stupňů na 45 minut. Teplota: 200 °CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30 minut Čas vaření: 50 minutRecipe category: hl. chod/příloha/ restování/ pečení Dezert:Panna cottapostup:
Do mističky dáme 2 lžíce vody a želatinu. Necháme pět minut stát, aby želatina vodu absorbovala. Čtyři (plastové) formičky, skleničky nebo hrnečky o objemu 100 ml velmi jemně vymažeme olejem. Smetanu vlijeme do rendlíku spolu s cukrem a vanilkou a zahříváme na středním ohni. Za občasného promíchání necháme přijít k varu. Přidáme želatinu a minutu až dvě povaříme, aby se želatina rozpustila.Směs přecedíme a vlijeme do vymazaných formiček. Dáme na 4–6 hodin chladit, aby se zpevnila. Pět minut před podáváním vyndáme z lednice a vyklopíme. Maliny svaříme s cukrem, vychladíme a podáváme k panna cottě.