Nadýchané třešňové cupcakes

Moje hodnocení
3x

Voňavé třešně se hodí nejen do bublaniny! Vyzkoušejte náš nový recept na stylové cupcakes, kde je tohoto ovoce opravdu požehnaně!

1 porce
30 minut

Suroviny

  • hladká mouka 220 g
  • máslo 110 g
  • cukr krystal 85 g
  • zakysaná smetana 1/2 hrnku
  • třešně 2 hrnky (cca 25 ks)
  • vejce 2 ks
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • špetka jedlé sody
  • špetka soli
  • vanilkový extrakt 2 lžičky
  • mandlové aroma 1 lžička

Suroviny na krém

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 160 °C. Třešně rozmixujte najemno, v míse smíchejte s moukou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.
  2. Ve druhé míse utřete změklé máslo s cukrem, postupně zapracujte vejce a promíchejte s moukou a třešněmi.
  3. Nakonec dochuťte vanilkovým extraktem a mandlovým aroma. Těsto plňte do muffinových košíčků a do každého schovejte jednu vypeckovanou třešničku. Pečte v předehřáté troubě dozlatova.
  4. Při přípravě krému začněte vyšleháním másla dohladka. Přidejte půlku celkového množství cukru a smetany a dobře zapracujte.
  5. Poté přidejte druhou půlku cukru a smetany, vanilku, třešňový extrakt, špetku barviva a soli. Vyšlehejte do hladkého kompaktního krému.
  6. Hotové cupcaky zdobte pomocí trezírovacího sáčku. Posypte cukrovými stříbrnými kuličkami a ozdobte zbylými třešněmi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty