Suroviny
- hladká mouka 220 g
- máslo 110 g
- cukr krystal 85 g
- zakysaná smetana 1/2 hrnku
- třešně 2 hrnky (cca 25 ks)
- vejce 2 ks
- prášek do pečiva 1 lžička
- jedlá soda špetka
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- mandlové aroma 1 lžička
- sůl špetka
Suroviny na krém
- moučkový cukr 250 g
- máslo 230 g
- smetana ke šlehání 120 ml
- barvivo (červené přírodní )
- třešňový extrakt
- vanilkový lusk
- třešně (na ozdobení)
- sůl špetka
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C. Třešně rozmixujte najemno, v míse smíchejte s moukou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí.
- Ve druhé míse utřete změklé máslo s cukrem, postupně zapracujte vejce a promíchejte s moukou a třešněmi.
- Nakonec dochuťte vanilkovým extraktem a mandlovým aroma. Těsto plňte do muffinových košíčků a do každého schovejte jednu vypeckovanou třešničku. Pečte v předehřáté troubě dozlatova.
- Při přípravě krému začněte vyšleháním másla dohladka. Přidejte půlku celkového množství cukru a smetany a dobře zapracujte.
- Poté přidejte druhou půlku cukru a smetany, vanilku, třešňový extrakt, špetku barviva a soli. Vyšlehejte do hladkého kompaktního krému.
- Hotové cupcaky zdobte pomocí trezírovacího sáčku. Posypte cukrovými stříbrnými kuličkami a ozdobte zbylými třešněmi.
Nadýchané třešňové cupcakes 1 Zdroj: archiv dortisimo.cz