Těsto
- hladká mouka 150 g
- mandlová mouka 100 g
- máslo 110 g
- cukr krystal 130 g
- vejce 3 ks
- maliny 150 g
- sůl špetka
Krém
- máslo 200 g
- moučkový cukr 80 g
- mascarpone 250 g
- bílá čokoláda 100 g
Na ozdobu
- bonbony (bonbony HARIBO srdíčka)
Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony ve tvaru medvídků můžete použít i v kuchyni při přípravě lahodných dezertů? Bonbony můžete použít třeba jako efektní ozdobu cup cakes. Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.
Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté ho utřete s cukrem do pěny.
- Přidejte vejce a opět ušlehejte do pěny.
- Přisypte hladkou mouku, mandlovou mouku, kypřicí prášek, sůl a znovu vyšlehejte.
- Rozkrájejte maliny na poloviny a ručně je vmíchejte do hotového těsta.
- Vyložte plech košíčky a pomocí lžíce je zhruba do 2/3 naplňte.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nechytne zlatavou barvu.
- Nechte rozpustit bílou čokoládu na krém. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do bílé pěny.
- Přidejte mascarpone a jemně zašlehejte. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte bílou čokoládu vystydlou na pokojovou teplotu a jemně vyšlehejte. Barvu krému dolaďte libovolně pomocí gelových barev.
- Připravený krém naneste na cupcakes cukrářskou špičkou a ozdobte HARIBO srdíčky.
PRIMA TIPY:• Pro zjemnění chuti cupcakes lze mandlovou mouku více rozdrtit v domácím mixéru.• Používejte ingredience stejné pokojové teploty, jinak hrozí, že se těsto zdrcne. Pokud se tak stane, nechte těsto odležet, aby se teplota jednotlivých ingrediencí sjednotila, vyšlehejte a pokračujte dál.