návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Malinové mini cupcakes

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Malinové mini cupcakes
Autor: archiv Haribo Malinové mini cupcakes
Tyhle malé dortíčky budou ozdobou každé, nejen dětské oslavy. Základem je muffin s malinami, navrch výborný krém z mascarpone, který můžete oživit jakoukoli potravinářskou barvou. A třešnička na dortu? Zkuste využít oblíbené bonbony Haribo.

Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony ve tvaru medvídků můžete použít i v kuchyni při přípravě lahodných dezertů? Bonbony můžete použít třeba jako efektní ozdobu cup cakes. Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče. 

Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:

Suroviny

Krém:

Postup

  1. Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Poté ho utřete s cukrem do pěny.
  2. Přidejte vejce a opět ušlehejte do pěny. 
  3. Přisypte hladkou mouku, mandlovou mouku, kypřicí prášek, sůl a znovu vyšlehejte.
  4. Rozkrájejte maliny na poloviny a ručně je vmíchejte do hotového těsta.
  5. Vyložte plech košíčky a pomocí lžíce je zhruba do 2/3 naplňte.  
  6. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nechytne zlatavou barvu.
  7. Nechte rozpustit bílou čokoládu na krém. Mezitím vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem do bílé pěny.
  8. Přidejte mascarpone a jemně zašlehejte. Jakmile se ingredience spojí, vmíchejte bílou čokoládu vystydlou na pokojovou teplotu a jemně vyšlehejte. Barvu krému dolaďte libovolně pomocí gelových barev.
  9. Připravený krém naneste na cupcakes cukrářskou špičkou a ozdobte HARIBO srdíčky. 
PRIMA TIPY:
•    Pro zjemnění chuti cupcakes lze mandlovou mouku více rozdrtit v domácím mixéru.
•    Používejte ingredience stejné pokojové teploty, jinak hrozí, že se těsto zdrcne. Pokud se tak stane, nechte těsto odležet, aby se teplota jednotlivých ingrediencí sjednotila, vyšlehejte a pokračujte dál.
Sladká rodinná soutěž pro malé a velké

Ve dvou se to lépe táhne: Sladká rodinná soutěž pro malé a velké

Související témata: Sladké