Novinky na trhu: pražená mouka, smoothie pro dospělé, španělské ryby nebo bylinný čaj

Novinky na trhu nesmí chybět ani během podzimních měsíců. Projděte si naše aktuální tipy, které ocení milovníci bezlepkového pečení, fanoušci smoothies, ale také tradičních bylinných čajů. A v neposlední řadě tu máme luxusní novinku, po které sáhne každý, kdo má rád lososa nebo tuňáka. Jdeme na to!

Lískooříškové pečení Alika

Ořechové mouky jsou skvělou alternativou klasické mouky, kterou oceníme hlavně při pečení. Vyzkoušejte Lískooříškovou praženou mouku Alika, se kterou vykouzlíte dokonalé dezerty či vánoční cukroví. Mouka se vyrábí z pražených lískových ořechů a je ceněna pro svůj vysoký obsah vitamínů, minerálních látek a zdravých tuků, které mohou prospívat vašemu tělu i kráse.

Lískooříšková mouka značky Alika je jemná, lehká, nadýchaná a navíc máte záruku čerstvosti. Mouka je bez lepku a najde tak své místo v kuchyni celiaků či lidí trpících nesnášenlivostí na lepek.

První smoothie pro dospělé s KOMBE

KOMBE smoothie je kombinace zdraví, chuti a designu. Znáte to, v práci není čas, nestíháte, jste v autě na dálnici, v neustálém pohybu... a čím zahnat hlad? KOMBE Smoothie!

Kombinace manga, pomeranče, mandarinky, banánu a ananasu. Není doslazováno, sladká chuť totiž pochází jen z ovoce. Smoothie je vhodné pro vegany i vegetariány, neobsahuje laktózu, lepek, je bez přidaných barviv a aromat. Suroviny jsou bez geneticky modifikovaných organismů, těžkých kovů a pesticidů. Nemusí se navíc skladovat v lednici!

Rohlík uvádí značku Gimar

Rohlík představil novinku, o které se milovníkům ryb snad ani nezdálo. Jde o lososa a tuňáka špičkové kvality od španělského výrobce Gimar. Ryby jsou naporcované jako sashimi, na kostičky do poke, salátu nebo na tartar či ve formě carpaccia a dodávané maximálně čerstvé.

Výrobce se navíc zaměřuje při lovu a zpracování na udržitelnost - zpracování surovin je bezodpadové a při lovu dodržuje program na ochranu delfínů.

Funkční čaj Krk a hltan od TEEKANE

Každý zná ten nepříjemný moment, kdy se v krku objeví první náznaky škrábání, pálení a bolesti. Do boje za zdravé dýchací cesty bez virů si díky TEEKANNE můžete přizvat sílu přírody a popíjet funkční čaj plný bylinek. Novinka obsahuje semena fenyklu, listy šalvěje a tymián, tedy léčivky, které jsou známé pro své zklidňující účinky na ústa, krk, hlasivky a hltan.

V čaji rozpoznáte i lehce pikantní chuť zázvoru. Ten může napomáhat ke zdravé kondici dýchacích cest a kromě desinfekčních účinků tělu dodává i prospěšné antioxidanty. Z šálku horkého bylinného čaje Krk a hltan od TEEKANNE navíc mezi bylinkami ucítíte i typickou vůni lékořice či máty.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty