Okurkový salát
- okurka 1 kus
Rajčatový salát
- cibule 1 kus
- olivový olej 1 lžíce
- ocet 1 lžíce
Head
- mouka 1 dávka
Rajčatový salát
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Maso na obrácený řízek naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance, rozšlehaných vejcích a mouce. Osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Takto upravené řízky skládáme do zapékací mísy a prokládáme cibulí a slaninou. Mísu s masem vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů skoro dvě hodiny.
2. Na kaši si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě. Když jsou měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozmačkáme: Přilijeme horké mléko a vyšleháme do hladké hmoty.
3. Okurku na salát nastrouháme, přidáme ingredience a vše smícháme, dochutíme.
4. Do mísy nakrájíme rajčata na salát na měsíčky, cibuli na kostičky a ze zbývajících ingrediencí vyšleháme zálivku, kterou salát před podáváním zalijeme. Dochutíme a podáváme k řízkům s kaší.