Na bramborové špalíčky
- dětská krupička 60 g
Postup přípravy
1. Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme. Upečeme do zlatova.
2. Uvařené, oloupané a vystydlé brambory nastrouháme a zpracujeme se všemi přísadami. Těsto vyválíme na „hady“ a z nich nasekáme špalíčky. Ty zaváříme do vřící vody, zamícháme ode dna a po vyplutí na hladinu je hotovo. Knedlíčky vyjmeme a promastíme s omastkem z pečeně.
3. Kysané zelí propláchneme a dáme vařit. Mezitím si v kastrolu osmažíme pokrájenou cibuli a uděláme si jíšku ze sádla a mouky. Nakonec vmícháme uvařené scezené zelí, ještě necháme opatrně orestovat a dochutíme – např. octem, cukrem, solí apod.