Eva Čerešňáková nerada jí ve spěchu

Kančí maso - Prostřeno! S29 (78)

Eva (37) vystudovala gymnázium v Uherském Hradišti. Dále pokračovala ve studiu na Vysoké škole ekonomické v Praze – obor mezinárodní obchod, kde získala titul Inženýr a také titul MBA – Master of Business Administration, zaměření na coaching, mentoring a leadership.

Pracovala jako moderátorka, spisovatelka, podnikatelka, filantropka. V minulosti se věnovala modelingu a získala titul České vicemiss 2007. Dnes se věnuje především moderování v češtině i cizích jazycích. Mluví anglicky, německy, italsky, španělsky a částečně rusky. Působila v oblasti marketingu, PR a komunikace. Vydala dvě knihy: „Miss, sny vs. realita“ a „Úlet civilizované holky, moje cesta do Santiaga“.

V posledních letech se začala věnovat mentoringu a koučingu. V rámci Nadačního fondu 4U2 (For You Too) postavila dvě základní školy v Bangladéši a i nadále podporuje vzdělání i výživu bengálských dětí. Nyní je na mateřské dovolené, věnuje se moderování a ráda by se pustila do psaní třetí knihy.

Čtěte také: Připravujeme Prostřeno! z Plzeňského kraje. Soutěžící připraví pochoutky s pivem

S manželem Pavlem a devítiměsíční dcerou Aničkou žije v Praze. Rok 2023 pro ni byl intenzivní. Vydala knihu o putování do Santiago de Compostelo a v květnu přivedla na svět dceru Annu. V srpnu měla s manželem Pavlem církevní sňatek v bazilice na Strahově. Má ráda nové výzvy, proto je v našem pořadu.

Pokud by vyhrála, tak by podpořila vzdělání dětí v Bangladéši v rámci nadačního fondu 4U2 – tedy nákup školních pomůcek, vybavení nebo co zrovna bude potřeba v jedné ze dvou základních škol v Bangladéši v Sainamari a v Katabari, které postavila. Toto menu volila ze svých oblíbených jídel.

Recept na hummus hledala hodně dlouho a připravuje ho ráda, protože je to zdravé a chutné jídlo. Vývar patří k jejím nejoblíbenějším polévkám. Trhané maso je poměrně jednoduchá příprava a je to velmi chutný pokrm. Jako dezert vybrala fondán, protože miluje čokoládu a je to její oblíbený dezert. Během zábavy se budou hrát slovní hry.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy: Od dětství se věnovala sportu, dříve i závodně a je sportovně založená. Sport miluje. Má ráda cestování a sport. Hraje tenis, chodí běhat, jezdí na kolečkových bruslích. Chodí plavat, v zimě lyžuje, ráda čte a píše. Baví ji cizí jazyky. Dříve i hodně vařila, ale teď s dítětem nemá už tolik času.

Charakter: Je optimistka a má ráda výzvy. Věří v Boha a víra je pro ni nesmírně důležitá. Osobní s duchovní rozvoj nesmí v jejím životě chybět a moc si v roce 2020 užila svatojakubskou pouť, na kterou se vypravila úplně sama a ušla 260 km. Život ji naučil, aby byla vděčná za každý den, nic v našem životě není samozřejmost.

Pokud se do něčeho pustí, tak se nevzdává a jde si za svým cílem. Je vytrvalá, odhodlaná a pracovitá.

Proč se přihlásila: Je ráda za tuto možnost. Ráda vaří a má ráda zábavu i nové výzvy.

Co od soutěže očekává: Těší se na příjemně strávený čas a doufá v příjemný kolektiv, dále na zábavu a vlastně na chvilku i na jiné myšlenky než když se doma věnuje dceři. Současně s pokorou přijímá výzvu vařit pro druhé a před kamerou.

Co by udělala s výhrou: Pokud by vyhrála, tak by podpořila vzdělání dětí v Bangladéši v rámco nadačního fondu 4U2 – tedy nákup školních pomůcek, vybavení nebo co zrovna bude potřeba v jedné ze dvou základních škol v Bangladéši v Sainamari a v Katabari, které postavila.

Vztah k vaření: Pokud má čas a náladu, ráda zkouší nové věci a baví ji experimentování, zkoušení nových receptů z jiných koutů světa. Aktuálně však na mateřské vaří hlavně rychlá a jednoduchá a zdravá jídla.

Zajímavá historka z vaření: Když byla malá a chtěla překvapit spící rodiče po ránu čajem, tak po maminčině vzoru, která dělala vždy sypaný čaj z bylinek, udělala bylinkový čaj. Jen omylem sáhla po sušené nati z celeru a petržele. Když se rodiče probudili, tak zkoumali, kdo vaří polévku.

Co nejraději vaří: Ráda připravuje indické recepty (chickem korma), thajské kari, vietnamské pho-bo, italská rizota a z českých receptů má ráda cokoli s mákem.

Co jí: Má ráda zdravá jídla, po kterých jí není těžko. Z české kuchyně má ráda mák – bramborové šulánky s mákem. Přes léto jí hodně saláty a v zimě má ráda polévky – převážně různé vývary. Má ráda hovězí maso, ryby a zeleninu. Miluje čokoládu. Jí téměř vše, pochutná si i na čerstvém chlebu s máslem a solí.

Co nejí, co by nikdy neochutnala: Moc nemusí tučné vepřové maso, nemá ráda bramborový salát ani těstovinové saláty. Nemusí moc pomazánky, fast food, jako jsou hot dogy, burgery apod. Jen pikantními kuřecími křídly nikdy nepohrdne.

Nejoblíbenější jídlo: Nemá jen jedno oblíbené jídlo – má ráda hovězí steak s grilovanou zeleninou, od babičky měla nejraději vývar a lokše s povidly a mákem.

Alergie: Netrpí žádnou alergií.

Co u stolu nesnáší: Při stolování jí vadí, pokud si lidé společný čas neužijí a sledují telefon, a ne sami sebe a jídlo. Je ráda, pokud má na jídlo čas a nemusí jíst ve spěchu.

Motto: V životě se řídí mottem: „Odvážnému štěstí přeje + ať každý den stojí za to.“

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty