Ozdoba
Omáčka
- česnek 2
Head
- lilek 1 ks
Postup přípravy
Nejprve si nachystáme si omáčku. Smícháme jogurt s česnekem a nasekanou mátou, osolíme, opepříme a dáme do lednice vychladit (pro zjemnění můžeme přidat lžíci majonézy).Na malé talířky si nachystáme ozdobu. Polníček, cherry rajčátko, osolíme a lehce zakápneme krémovým balzamikovým octem.Lilky omyjeme, odřízneme jejich konce a nakrájíme 10 tenkých podélných plátků. Plátky nasolíme a necháme odpočinout na papírovém ubrousku. Jednotlivé plátky potřeme z obou stran olivovým olejem.
Rozehřejeme kontaktní gril (grilovací pánev). Zlehka ji potřeme olivovým olejem a z každé strany grilujeme lilky po obou stranách cca 2–3 minuty, dokud nezměknou. Sundáme z grilu a necháme zvolna vychladnout.Kozí sýr nakrájíme na 10 kousků. Na každý plátek lilku dáme 1 kousek sýru a trochu šalvěje. Plátek zavineme a napíchneme na koktejlový špíz, který v předstihu na pár minut namočíme do vody. Závitky grilujeme cca 2minuty z obou stran.