Suroviny
- kuřecí řízek 4 kusy
- cibule 1 kus
- vývar z kostky 200 ml
- řajčatový protlak 2 lžíce
- provensálské koření 1 lžíce
- hladká mouka 1 dávka
- cukr 1 špetka
- pepř 1 špetka
- olej 1 dávka
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mírně osolené a opepřené kuřecí plátky, posypeme kořením a dáme je dopéct do trouby na 160 stupňů
Když je kuřecí hotové, vyndáme plátky z pekáče a do šťávy přidáme rajský protlak, trochu cukru a povaříme
Omáčku lehce zahustíme moukou, steaky vložíme zpět do pekáče a ještě chvíli pečeme, až je omáčka tak akorát
Ideální přílohou jsou těstoviny nebo pečené brambory