Suroviny
- cibule 1 ks
- pórek 1 ks
- česnek 4 stroužky
- uzená pancetta 2 plátky
- rozmarýn 2 snítky
- olivový olej
- bobkový list 2 ks
- máslová dýně (nebo batáty) 1 ks (600 g)
- žampiony (hnědé) 100 g
- oloupaná rajčata (soudková, konzervovaná) 800 g (2 plechovky)
- suché červené víno (např. Chianti) 250 ml
- kuřecí stehno 4 ks
- černé olivy 8 ks
- chléb (celozrnný, semínkový)

Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C. Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na osminky, očistěte, omyjte a na plátky nakrájejte pórek, oloupejte a na plátky nakrájejte česnek.
- Velký ohnivzdorný kastrol postavte na střední plamen. Pancettu nakrájejte na tenké proužky, oberte a nadrobno nakrájejte lístky rozmarýnu a s 1 lžící oleje a bobkovými listy dejte do kastrolu. Promíchávejte a smažte 2 minuty, pak přidejte česnek, cibuli a pórek. Smažte za pravidelného promíchávání 10 minut.
- Mezitím nakrájejte dýni nebo sladké brambory (napřed je omyjte) na kousky velikosti sousta, slupku ponechte a všechna semínka z dýně odstraňte.
- Já u hub rád odděluji kloboučky od nožek, protože to vypadá hezky – nožičky krájejte rovnou do kastrolu a přidejte kloboučky a nakrájenou dýni nebo sladké brambory. Ze stehen odstraňte kůži a dejte je do kastrolu. Vlijte víno a nechte ho trochu zredukovat, pak přidejte rajčata a rozmačkejte je vařečkou.
- Plechovku nebo plechovky do poloviny naplňte vodou, vypláchněte je a vodu vlijte do kastrolu, všechno promíchejte. Olivy vypeckujte a pak je zastrkejte mezi ostatní suroviny. Uveďte do mírného varu, pak přesuňte do trouby a duste 1 hodinu, nebo až bude pokrm hustý, lahodný, kuře bude odpadávat od kostí a dýně nebo brambory budou báječně měkké. Osolte a opepřete tak, aby to bylo dokonalé, a pak podávejte s chlebem na vytření té chutné omáčky.
Vyzkoušejte také kančí po myslivecku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Kančí po myslivecku