Suroviny
- králičí maso (nohy z králíka) 4 ks
- hladká mouka
- olivový olej
- česnek 1 stroužek
- bobkový list 1 ks
- rozmarýn 1 snítka
- krájená rajčata 400 g
- černé olivy 1 hrst
- sůl
- chilli 1 špetka
No a až budete mít napečeno, hotového králíka naservírujete jako Italové spolu s bílou bagetou, která pomůže nasát vynikající omáčku, zasedněte všichni okolo jedné velké mísy okolo stolu a užívejte si. Jde o klasický italský recept, kde můžete použít jak králíka, tak i kuře. Žádná velká práce a famózní výsledek.
Postup přípravy
- Králíka lehce obalte v mouce a na olivovém oleji ho v těžkém litinovém hrnci opečte ze všech stran dozlatova. Pak přidejte nasekaný česnek a vše promíchejte.
- Ke králíkovi přidejte bobkový list, nasekaný rozmarýn, rajčata, olivy, trochu soli a chilli. Králíka ještě podlijte trochou vody a pomalu ho duste na plotně přikrytého asi 1,5 hodiny doměkka.
- Hrnec pak odklopte a nechte omáčku zredukovat, aby zhoustla. Hotový králík by měl odpadat od kosti a omáčky by mělo být poloviční množství tekutiny než na začátku.