Suroviny
- kančí maso 1 kg
- suché červené víno 2 dcl
- loupaná rajčata 1 konzerva
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 1 snítka
- chilli paprička 1 ks
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte marinádu: na olivovém oleji orestujte mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítek rozmarýnu a zalijte červeným vínem. Když se omáčka povaří, nalijte ji do mísy na nakrájené maso, nechte vystydnout, a dejte do ledničky na 12 hodin odležet.
- Potom směs přeceďte a maso osolte a opepřete. Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, potom k ní přidejte nakrájenou chilli papričku a loupaná rajčata. Pak přidejte maso a zalijte přeceděným červeným vínem.
- Přikryjte pokličkou a nechte dusit doměkka 1–1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndejte ho stranou a zbytek omáčky přeceďte do dalšího hrnce. Nechte chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala, a pak přilijte k masu a zelenině.
- Nandejte na talíř, pokapejte olivovým olejem a podávejte.