Suroviny
- kančí maso
- červené víno 2 dcl
- loupaná rajčata 1 konzerva
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- Rozmarýn 1 snítka
- Chilli paprička 1 ks
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte marinádu: na olivovém oleji orestujte mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítek rozmarýnu a zalijte červeným vínem. Když se omáčka povaří, nalijte ji do mísy na nakrájené maso, nechte vystydnout, a dejte do ledničky na 12 hodin odležet.
- Potom směs přeceďte a maso osolte a opepřete. Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, potom k ní přidejte nakrájenou chilli papričku a loupaná rajčata. Pak přidejte maso a zalijte přeceděným červeným vínem.
- Přikryjte pokličkou a nechte dusit doměkka 1–1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndejte ho stranou a zbytek omáčky přeceďte do dalšího hrnce. Nechte chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala, a pak přilijte k masu a zelenině.
- Nandejte na talíř, pokapejte olivovým olejem a podávejte.