reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře po myslivecku
Autor: Johana Pošová Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Hodnoceno: 1x
Jedno z nejznámějších italských jídel si nemůžete nezamilovat. Kuře cacciatore voní po víně a výraznou chuť mu dodají rajčata a olivy.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Postup

  1. Kousky kuřete ochuťte solí a pepřem a dejte je do mísy. Přidejte bobkový list a rozmarýn, rozdrcený česnek a zalijte vínem. Mísu přikryjte a kuře nechte nejlépe přes noc marinovat v ledničce.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C. Maso sceďte, marinádu uchovejte. Kousky masa osušte, poprašte je moukou a přebytek oklepejte. Ohnivzdorný kastrol postavte na střední plamen, vlijte olej a až se rozehřeje, osmažte na něm ze všech stran kousky kuřete a vyjměte je. Do kastrolu vsypte česnek, osmažte ho dozlatova, pak přidejte ančovičky, olivy, rajčata (ty podrťte vařečkou) a vraťte kuře. Vlijte uchovanou marinádu, uveďte do varu, na kuře dejte alobal ve dvojité vrstvě, kastrol přikryjte a vložte do předehřáté trouby.
  3. Duste v troubě asi 1 a ½ hodiny. Z povrchu omáčky odstraňte případný přebytečný tuk, omáčku dochuťte solí a pepřem, je-li třeba. Vyjměte bobkové listy a rozmarýn a podávejte.

Kuře cacciatore, tedy po myslivecku nebo lovecku se i v samotné Itálii připravuje různými způsoby, respektive s různými přísadami. „Divokou“ chuť mu dodává marinování s výrazným kořením a v robustním víně, někdy se místo oliv dávají kapary či se přidávají houby a různé bylinky, ančovičky mohou a nemusí být. Chuť a vůni omáčky ale definují rajčata a kvalitní víno, to se nemění.

Kuře po myslivecku  Foto: Kuře po myslivecku; foto: Johana Pošová

reklama