Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- česnek (oloupaný a nahrubo nasekaný) 2 stroužky
- vlašské ořechy 100 g
- hladkolistá petržel 2 hrnky
- ricotta 140 g
- crème fraîche 250 g
- citronová šťáva (z 1/2 citronu)
- mořská sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- ravioli (s ricottou a špenátem) 500 g
Postup přípravy
- Všechny ingredience dejte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná hmota.
- Dejte vodu do velkého hrnce a uveďte ji do varu. Vařte ravioli podle návodu na obalu. Slijte je, až budou uvařené, nechte je okapat a vraťte zpátky do hrnce.
- Přidejte do hrnce omáčku a dobře promíchejte, aby se všechny kousky těstovin dobře obalily. Teplota těstovin by měla být dostatečná, aby se dobře obalovaly, ale při příliš husté omáčce je možné vše trochu prohřát.
- Podávejte hned se solí a pepřem na dochucení a čerstvě nastrouhaným parmezánem.