Suroviny
- měkký tvaroh 500 g
- světlé pivo 2 dl
- mletý kmín 1/2 lžičky
- mletá sladká paprika 1 lžička
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Tvaroh rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem a lehce promíchejte. Přikryjte pokličkou nebo směs přendejte do uzavíratelné nádoby. Nechte zrát v pokojové teplotě asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny dozrát. Podávejte s čerstvým pečivem a jemně nasekanou pažitkou.
- Prima tip: Místo sladké papriky zkuste použít papriku uzenou, sýr bude mít zajímavější chuť. Do sýra můžete přidat i bylinky, třeba tymián. Před podáváním můžete do sýra také vmíchat lžičku hořčice.
Zdroj: Pivo Ferdinand