Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí pivní sýr podle Vladimíra Poštulky
Lehký pivní sýr je výborný na čerstvém chlebu nebo topince. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Dobrota pro fajnšmekry :)
do 10 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- měkký tvaroh 500 g
- světlé pivo 2 dl
- mletý kmín 1/2 lžičky
- sladká mletá paprika 1 lžička
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Tvaroh rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem a lehce promíchejte. Přikryjte pokličkou nebo směs přendejte do uzavíratelné nádoby. Nechte zrát v pokojové teplotě asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny dozrát. Podávejte s čerstvým pečivem a jemně nasekanou pažitkou.
- Prima tip: Místo sladké papriky zkuste použít papriku uzenou, sýr bude mít zajímavější chuť. Do sýra můžete přidat i bylinky, třeba tymián. Před podáváním můžete do sýra také vmíchat lžičku hořčice.
Zdroj: Pivo Ferdinand