reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Pivní sýr
Pivní sýr

Domácí pivní sýr podle Vladimíra Poštulky

Hodnoceno: 7x
Lehký pivní sýr je výborný na čerstvém chlebu nebo topince. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Dobrota pro fajnšmekry :)
do 10 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Tvaroh rozmačkejte na kaši, zamíchejte do ní koření a zalijte v misce pivem a lehce promíchejte. Přikryjte pokličkou nebo směs přendejte do uzavíratelné nádoby. Nechte zrát v pokojové teplotě asi 5 dnů. Potom sýr rozmixujte a nechte ještě další dva dny dozrát. Podávejte s čerstvým pečivem a jemně nasekanou pažitkou.
  2. Prima tip: Místo sladké papriky zkuste použít papriku uzenou, sýr bude mít zajímavější chuť. Do sýra můžete přidat i bylinky, třeba tymián. Před podáváním můžete do sýra také vmíchat lžičku hořčice.

Zdroj: Pivo Ferdinand

reklama

Související témata: Malá jídla , Česká kuchyně

reklama