Suroviny
- meruňky 1 kg
- velké cibule 3 ks
- Olej 1 lžíce
- čerstvý zázvor 3cm kousek
- chilli 1 lžička
- Česnek 1 stroužek
- hrozinky 1 hrst
- jablečný ocet 2 lžíce
- třtinový cukr 3 lžíce
- čerstvý kozí sýr a chléb k podávání
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Meruňky vypeckujte a pokrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno.
- Cibuli zpěňte na troše oleje, přidejte meruňky a pomalu je duste. Přidejte nastrouhaný zázvor, chilli, utřený česnek, rozinky, ocet a cukr. Pomalu duste a průběžně míchejte, dokud se tekutina neodpaří a čatní nezačne houstnout. Ještě teplé plňte do sklenic.
- Podávejte s čerstvým kozím sýrem a kvalitním chlebem.