Suroviny
- jablka 1,5 kg
- sušené rozinky 1 hrst
- cibule 2 ks
- balzamikový ocet 2 dcl
- tmavý cukr 1 hrnek
- hořčičné semínko 1 lžička
- skořice 0,5 lžičky
- česnek 2 stroužky
- chilli papričky
- zázvor
Postup přípravy
- Postup je velmi jednoduchý, všechny ingredience nasypte a nalijte do hrnce a trošku podlijte vodou.
- Směs promíchejte a přiveďte k varu, kde pomalu nechte bez pokličky probublávat a občas míchejte, dokud se jablka nerozvaří a směs nezhoustne, což trvá asi hodinu.
- Horké čatní navršte do umytých sklenic, zavíčkujte a zavařte následujícím způsobem. Na dno hrnce položte utěrku, naskládejte do něj sklenice a zalijte vodou asi do poloviny. Pomalu hrnec přiveďte ke skrytému varu (tvoří se malé bublinky, ale voda ještě nevře), přiklopte pokličkou a takto sterilizujte cca 20 minut.
- Ještě horké sklenice převraťte vzhůru nohama a nechte vychladnout.