archiv Naše maso

Pikantní krk na paprice z řeznictví Naše maso

Moje hodnocení
4x

Řezníci v Našem mase vědí, jak na dlouho tažená masa s výraznou omáčkou. Připravte si doma hovězí krk na paprice a pochutnejte si na něm stejně jako u pultu v oblíbeném pražském řeznictví.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

  • hovězí krk 2 kg
  • sůl
  • směs koření (tymián, uzená paprika, červená paprika, mletý koriandr, černý pepř, oregano)
  • hovězí lůj 4 lžíce
  • bílá cibule 500 g
  • česnek, nastrouhaný 4 stroužky
  • sladká mletá paprika 2 lžičky
  • cukr 2 lžíce
  • krájená rajčata 1 malá plechovka
  • červená paprika 1 ks

Postup přípravy

  1. Hovězí krk nasolte a obalte směsí koření (tymián, uzená paprika, červená paprika, mletý koriandr, černý pepř, oregano). Přes noc nechte krk uležet.
  2. V hrnci zahřejte lůj a maso v něm ze všech stran důkladně orestujte. Poté dejte maso stranou a dno jemně zasypte kmínem, aby se na tuku hezky rozvoněl. Přidejte bílou cibuli nakrájenou na větší kousky a opékejte do tmavě hněda. Pokud je třeba, lehce podlévejte základ vodou, aby se cibule nepálila. Přidejte česnek a lehce orestujte.
  3. Dno zasypte mletou červenou paprikou a minutu ji zapražte, aby nezhořkla. Přidejte zhruba lžíci cukru, plechovku rajčat, směs podlijte vodou a chvíli povařte. Vložte maso zpět do hrnce a nechte vše při co nejnižší teplotě dusit. Až bude maso krásně měkké, vyjměte ho a pokrájejte. Vzniklou omáčku svařte na požadovanou hustotu a na závěr k ní přidejte červenou papriku, kterou jste předtím opekli v troubě, zbavili slupky a pokrájeli na kolečka.

Naše maso

Výběrové řeznictví Naše maso v Dlouhé ulici v Praze nabízí stařené, vyzrálé a odleželé hovězí maso plemene český strakatý skot a přeštické vepřové. V nabídce jsou také výtečné uzeniny vyrobené podle tradičních receptur pod dohledem mistra řezníka Františka Kšány ml. To ale není ani zdaleka vše – v řeznictví si můžete vybrat i další druhy masa a uzenin od prověřených dodavatelů, ale najdete zde i doplňkový prodej koření, vývarů, olejů, omáček a také kvalitní nože.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Naše maso


Přečtěte si také

Recepty