Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Cuketové lasagne

4 porce
do 1 hodiny
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne Autor: isifa.com
Lasagne se obvykle plní hovězím masem, ale zavrhovat je nemusí ani vegetariáni. Stačí poupravit náplň a maso vyměnit třeba za cuketu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V hrnci rozpusťte máslo a přisypte mouku. Po cca 1 minutě míchání sundejte z plotny, postupně přidávejte mléko a po každém přilití dobře promíchejte. Vraťte na plotnu, ochuťte solí a pepřem a na mírném ohni vařte, dokud směs nezhoustne. Často míchejte.
  2. Do zapékací mísy (20 x 30 cm) naneste tenkou vrstvu rajčatové omáčky a na ni vrstvu nakrájené cukety. Posypte trochou feta sýru.
  3. Navrch nalijte vrstvu bílé omáčky a na ni položte vrstvu z lasagní. Přidejte další vrstvu cukety a tak pokračujte v prokládání vrstev, až budou od každé tři. Zakončete bílou omáčkou. Posypte čedarem nebo parmazánem a v předehřáté troubě pečte 25 minut.
Reklama

Cuketové lasagne Foto:

Cuketové lasagne                                                                                                                Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama