Těstoviny s omáčkou z vlašských ořechů (Salsa di Noci)

Počet porcí: 4
Těstoviny s omáčkou z vlašských ořechůa (Salsa di Noci) Foto:
Těstoviny s omáčkou z vlašských ořechůa (Salsa di Noci)
Foto: archiv Gurmet

Tuhle omáčku měl prý rád Kryštof Kolumbus a zamilujete si ji i vy. Je totiž fantastická ve všech ohledech. Rychlá i jednoduchá při přípravě, jemná i razantní v chuti.

Suroviny
vlašské ořechy 100 g
piniová semínka 50 g
česnek 1 stroužek
čerstvá petrželka 1 svazek
sladká smetana 250 ml
těstoviny (linguine, špagety) 300 g
rozpuštěné máslo 4 lžičky
sýr Gran Moravia 60 g
sůl
Postup
1

Ořechy nasekejte v mixéru najemno spolu s piniovými semínky, česnekem a petrželkou.

2

Směs přendejte do misky a za stálého míchání do ní přilévejte smetanu. Vzniklou omáčku dochuťte solí apepřem.

3

Těstoviny uvařte al dente podle návodu na obalu, slijte je a ihned promíchejte s omáčkou. Servírujte je polité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným sýrem Gran Moravia.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama