Rychlá kuřecí paella s chorizem

Doba přípravy:
Počet porcí: 3–4
Rychlá paella Foto:
Rychlá paella
Foto: All

Tento recept je inspirovaný pokrmem paella valenciana. Pokud neseženete rýži calasparra, můžete ji vyzkoušet s kulatozrnnou rýží. K jednomu hrnku ale přidejte navíc jednu lžíci: vodu absorbuje také dobře, ale o něco méně než calasparra.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
kuřecí stehenní řízky rozkrájené na 8 kusů 350 g
chorizo 180 g
menší cibule, na kostičky 1 ks
menší červená paprika, na kostičky 1 ks
čerstvý špenát, pokrájený (volitelné) 2 hrnky
česnek, prolisovaný 2 stroužky
krájená rajčata v plechovce 400 g
kuřecí vývar 1 a 1/2 hrnku
mražený hrášek 1/3 hrnku
mletá paprika 1 lžička
rýže calasparra 1 hrnek
čerstvá petrželka, pokrájená 1 a 1/2 lžíce
sůl a pepř
Postup
1

Chorizo rozčtvrťte a nakrájejte na cca 0,5 cm plátky. Kuřecí maso osolte a opepřete.

2

Rozehřejte velkou a hlubokou pánev na vysokém plameni a přilijte olivový olej. Vložte kuřecí řízky a zatáhněte z každé strany (pozor, maso se ještě bude dodělávat později společně s rýží, tak ho nesmíte propéct). Vyndejte z pánve a dejte stranou.

3

Do pánve přidejte česnek, cibuli a chorizo. Promíchejte a restujte asi 1 minutu, dokud nezačne chorizo trochu hnědnout. Přidejte papriku, promíchejte a restujte další minutu.

4

Přisypejte rýži a opět dostatečně promíchejte. Přilijte vývar, rajčata z plechovky, přisypte polovinu hrášku, papriku a špenát (pokud používáte). Opatrně promíchejte, přiveďte k varu, poté snižte plamen, aby vývar jen slabě vřel.

5

Do pánve vložte kuřecí maso, bude téměř ponořené ve vývaru a rýži.

6

Vařte bez míchání 10 minut. Poté zasypejte zbylým hrášek a pokračujte ve vaření dalších 5 minut, dokud se většina vývaru nevstřebá – rýže by měla být uvařená, ale stále pevná, zkrátka al dente.

7

Sundejte z plamene a počkejte cca 5 minut, rýže zbylou šťávu vstřebá. Zasypejte petrželkou a servírujte.

Rychlá kuřecí paella s chorizem 2 Foto: Rychlá kuřecí paella s chorizem; foto: recipetineats.com

Videa

reklama

reklama