Suroviny
- uzený losos (plátky) 300 g
- tortilla (velká) 4 ks
- lučina 300 g
- majonéza 100 g
- citronová šťáva (z jednoho citrónu)
- kopr (nasekaný) 3 lžíce
- sůl
- pepř
- alobal
Postup přípravy
- V misce důkladně rozmíchejte lučinu, majonézu, šťávu z citronu, nasekaný kopr a čerstvě mletý černý pepř. Vytvořte hladkou směs a dosolte podle chuti.
- Rozložte si tortilly a rovnoměrně je potřete připravenou směsí. Pak na ně vyskládejte v jedné vrstvě plátky lososa.
- Na každou tortillu si připravte velký kus alobalu. Připravené a naplněné tortilly opatrně, ale pevně zarolujte, položte na alobal a zabalte. Vytvořené válečky na koncích pevně zatáhněte.
- Válečky dejte do lednice a nechte tuhnout minimálně 3 hodiny nebo lépe přes noc. Hotové závitky zbavte alobalu a ostrým nožem nakrájejte na kolečka.