Suroviny
Postup přípravy
1. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z cukru, žloutků a vanilkového cukru ušleháme pěnu. Vařečkou vmícháme mouku a prášek do pečiva. Přidáme olej a vodu, v závěru vmícháme pevný sníh z bílků.
2. Na vymazaný a vysypaný plech vlijeme asi polovinu těsta, do zbylého vmícháme kakao a nepravidelně ho nalejeme na plech na světlé těsto.
3. V mléce uvaříme pudink a také ho nepravidelně nalejeme na ona dvě těsta.
4. Upečeme a špejlí zkontrolujeme, zda se těsta nelepí a jsou upečená.
5. Zakysanou smetanu vyšleháme se čtyřmi lžícemi moučkového cukru a natřeme ji na horkou buchtu.
6. Posypeme (již vychladlé) Grankem nebo čokoládou, popřípadě můžeme ještě dozdobit šlehačkou a toppingem.