návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Masové kuličky s ricottou a oreganem

Hodnoceno: 6x
4 porce
do 1,5 hodiny
Masové kuličky s ricottou a oreganem
Autor: Simple Masové kuličky s ricottou a oreganem
Těžko najít někoho, kdo by nemiloval masové kuličky. Tyhle odlehčuje ricotta, která se zároveň postará i o krémovou texturu. Báječně ladí s rajčatovou omáčkou a těstovinami nebo kuskusem, ale zazáří i v sýrové omáčce nebo jen tak s chlebem a zeleninovým pestem.

Postup

  1. Nejprve připravte rajčatovou omáčku. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až silném stupni olej. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a vsypte do oleje. Restujte 3 minuty a mezitím oloupejte česnek. Prolisujte ho k cibuli, přimíchejte oregano a opékejte zhruba 5 minut, až cibule změkne. Přilijte rajčata a vývar, osolte, opepřete, ztlumte, přiklopte a za občasného promíchání vařte 10–15 minut do zhoustnutí. 
  2. Do mísy dejte maso, oregano, strouhanku, ricottu a petrželku. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Parmazán nastrouhejte k masu, vejce prošlehejte vidličkou a přilijte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte. 
  3. Ze směsi odkrajujte lžící kousky a tvořte z nich kuličky. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vložte do něj masové kuličky, opékejte je 8 minut za častého obracení a přesuňte je na talíř. Před další dávkou kuliček přilijte do pánve další lžíci oleje a opečte je stejným způsobem.
  4. Kuličky opatrně ponořte do omáčky a přilijte tolik zbývajícího vývaru, aby byly kuličky téměř překryté. Podle potřeby přilijte trochu vody a přiklopte pokličkou. Opatrně vařte 30 minut při nízké teplotě a pokud omáčka není dostatečně hustá, zvyšte teplotu a nechte omáčku zhoustnout. Odstavte a nechte 10 minut odpočívat. 
Masové kuličky s ricottou a oreganem
Autor: Simple Masové kuličky s ricottou a oreganem

SIMPLE: Snadné vaření na šest písmen
Yotam Ottolenghi

Snadné může znamenat superrychlé jídlo, které dáte na stůl za pár minut, nebo jen z několika surovin. Možná oceníte spíš to, že část přípravy můžete udělat několik hodin či dní předem a jídlo si tak rozvrhnout, nebo že většinu surovin najdete ve spíži. I rafinovaný okouzlující pokrm lze uvařit lehce a téměř bez práce. Stačí znát dobrý trik nebo správný postup. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy geniálního šéfkuchaře Yotama Ottolenghiho. „Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně, Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než jedním) způsobem,“ říká o ní autor. Přesvědčit se můžete sami při přípravě zeleniny, příloh, hlavních chodů z rýže, obilovin či těstovin nebo masa, ryb či dezertů. 
Vydalo nakladatelství Slovart.
Související témata: mleté maso , Yotam Ottolenghi , Hlavní jídla