Masové kuličky s ricottou a oreganem
Zdroj: Simple
Masové kuličky s ricottou a oreganem
Zdroj:
Simple
Těžko najít někoho, kdo by nemiloval masové kuličky. Tyhle odlehčuje ricotta, která se zároveň postará i o krémovou texturu. Báječně ladí s rajčatovou omáčkou a těstovinami nebo kuskusem, ale zazáří i v sýrové omáčce nebo jen tak s chlebem a zeleninovým pestem.
Postup přípravy
-
Nejprve připravte rajčatovou omáčku. V hluboké pánvi rozehřejte na středním až silném stupni olej. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a vsypte do oleje. Restujte 3 minuty a mezitím oloupejte česnek. Prolisujte ho k cibuli, přimíchejte oregano a opékejte zhruba 5 minut, až cibule změkne. Přilijte rajčata a vývar, osolte, opepřete, ztlumte, přiklopte a za občasného promíchání vařte 10–15 minut do zhoustnutí.
-
Do mísy dejte maso, oregano, strouhanku, ricottu a petrželku. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Parmazán nastrouhejte k masu, vejce prošlehejte vidličkou a přilijte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte.
-
Ze směsi odkrajujte lžící kousky a tvořte z nich kuličky. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, vložte do něj masové kuličky, opékejte je 8 minut za častého obracení a přesuňte je na talíř. Před další dávkou kuliček přilijte do pánve další lžíci oleje a opečte je stejným způsobem.
-
Kuličky opatrně ponořte do omáčky a přilijte tolik zbývajícího vývaru, aby byly kuličky téměř překryté. Podle potřeby přilijte trochu vody a přiklopte pokličkou. Opatrně vařte 30 minut při nízké teplotě a pokud omáčka není dostatečně hustá, zvyšte teplotu a nechte omáčku zhoustnout. Odstavte a nechte 10 minut odpočívat.
Masové kuličky s ricottou a oreganem
Zdroj: Simple
Masové kuličky s ricottou a oreganem
Zdroj:
Simple